Tauragės suaugusiųjų mokymo centras bendradarbiauja su Nordrhein – Westfalen federacinės žemės Nell –Breuning- Berufskolleg (Vokietija). Šiais mokslo metais vykdomas bendras Erasmus+ projektas „MY JOB IN A CLIP“ (,,MANO DARBAS KLIPE“), kuriame dalyvauja po 6 mokinius iš abiejų ugdymo įstaigų. Projekto tikslas – supažindinti mokinius su įvairių įmonių veikla, plėsti karjeros galimybes. Projekto koordinatorė Rima Bandzinienė pasitiko svečius iš Vokietijos Vilniaus oro uoste, suorganizavo jiems ekskursijas po Vilnių bei Trakus. Tauragėje projekto dalyviai buvo apgyvendinti viešbutyje „Senamiesčio apartamentai”, įsikūrusiame Bažnyčių gatvėje. Ir svečiai, ir SMC bendruomenė džiaugėsi galimybe artimiau susipažinti, šiltai pabendrauti, pagilinti anglų kalbos žinias. Visą savaitę SMC mokytojai ir mokiniai rūpinosi savo svečių užimtumu, patirties sklaida, savo šalies, miesto reprezentacija.

Svečiams ir Suaugusiųjų mokymo centro atstovams buvo suorganizuotos išvykos į šias Tauragės įmones: UAB „Egersund Net“, UAB ,,Jupiter Bach Lietuva“, UAB ,,Alantas“, UAB ,,Lenktas medis“, Tauragės Apskrities Sergančiųjų Epilepsija Asociaciją. Vizitų į minėtas įmones metu mokiniai džiaugėsi galimybe iš arčiau susipažinti su jų veikla, gaminama produkcija, viską nufilmuoti, nes projekto tikslas – sukurti filmą apie kiekvienos įmonės veiklą. Dėkojame Tauragės Rotary klubui už tarpininkavimą bendraujant su įmonėmis ir Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešajai bibliotekai už bendradarbiavimą kuriant filmus.

Įvertinti mokinių sukurtus filmus apie Tauragės įmones pirmasis turėjo galimybę Tauragės rajono savivaldybės Meras Dovydas Kaminskas susitikimo su projekto dalyviais metu. Taip pat filmai buvo parodyti ir Tauragės suaugusiųjų mokymo centro bendruomenei, kur sulaukė daug aplodismentų. SMC direktorė Neringa Orentienė pristatė Centro veiklą, įteikė visiems projekto dalyviams sertifikatus.

Pabuvota ir Mažojoje Lietuvoje, aplankyta Bardinų užkarda, Rambyno kalnas, Rambyno regioninio parko direkcija, o pasistiprinus ,,Senajame Rambyne“, rasta jėgų ir iki Raganų eglės nukakti. Suorganizuota ekskursija į Nidą, kur svečiams didžiausią įspūdį paliko švyturys ir Parnidžio kopa bei iš jos atsiveriantys nuostabūs vaizdai. Su lietuviškomis tradicijomis svečius iš Vokietijos supažindino Norkaičių amatų ir etnokultūros centras. Visi projekto dalyviai kartu su SMC bendruomene gamino rankdarbius, mokėsi lietuviškų šokių, vaišinosi lietuvišku kugeliu.

Atsisveikindami visi nekantravo kuo greičiau vėl susitikti, juo labiau, kad kitas projektinis susitikimas numatytas Vokietijoje, kuris turėtų įvykti pavasarį.

TSMC informacija