Birželio 6 d. Tauragės suaugusiųjų centro bendruomenė vykdė sveikatinimo projekto veiklą – dalyvavo šiaurietiškame ėjime Baltijos jūros pakrante. Šaurietiškas ėjimas – tai sveikatingumo skatinimo būdas, mankšta, asmeninis sportas, tai šiek tiek treniruočių reikalaujantis užsiėmimas. Džiaugiamės, kad inventorių, reikalingą šiam sportui, mokykla įsigijo jau kelerius metus dalyvaudama Tauragės savivaldybės sveikatos programos projektuose. Eidami gėrėjomės Olandų kepurės sukurtais gamtos vaizdais, Baltijos jūros bangomis bei šiltu vasarišku oru. Olando kepurė Pajūrio regioniniame parke, tai įspūdingas gamtos stebuklas, skardis kurį suformavo ledynas. 2 km į šiaurę nuo Girulių, prie Karklės esantis skardis Olando kepurės (dar vadinamas ir Olandų kepure) vardą gavo todėl, kad žiūrint iš jūros primena olandišką kepurę. Šis kalno pavadinimas oficialiai įteisintas 1818 metais. Šauniai pasportavę, su gera nuotaika grįžome namo.
SMC bendruomenės atstovai ne tik mėgavosi vasaros teikiamais malonumais, bet ir domėjosi savo ateities perspektyvomis – lankėsi Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre, kur susipažino su šiame centre ruošiamomis darbininkiškomis profesijomis, kurių dauguma yra susijusios su jūra. Tai jūreivio, motoristo, laivo elektriko bei stiuardo, laivo virėjo bei ekspeditoriaus ir jūrų uosto krovinių logisto profesijos.
Mokiniai susidomėję klausėsi apie mokymo centre ruošiamas specialybes, apie įstojimo galimybes bei mokymosi sąlygas ir uždavė centro atstovams daug klausimų.
Gavę atsakymus į jiems aktualius klausimus, pasportavę, prisikvėpavę jūros oru Tauragės SMC bendruomenės nariai grįžo į namus.
A.Vaičiūnienė
R.Bandzinienė