Tauragės suaugusiųjų mokymo centre, kaip ir visos Lietuvos suaugusiųjų ugdymo įstaigose, lapkričio 20 – 24 d. vyksta MOKYMOSI šventė – 24-oji suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi tinklai“. Įžanginis renginys – Mokymosi savaitės sutiktuvių konferencija – vyko lapkričio 17 d. Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultete. Jame dalyvavo ir Tauragės SMC atstovai ir grįžo su šūkiu: ,,Užmeskime mokymosi tinklus naujoms patirtims ir atradimams!“
Pirmadienį SMC bendruomenė ir svečiai buvo pakviesti į edukaciją „Žibintų šviesa“, kur dailės ir braižybos mokytoja G. Budginienė mokė karpinių pjaustymo technikos; dalyviai piešė piešinius, juos išpjaustė ir gamino žibintus.
Vėliau visi Suaugusiųjų savaitės dalyviai buvo pakviesti į rajoninio piešinių konkurso – parodos ,,Rudens spalvų paletė“ ir tarptautinio fotografijų konkurso-parodos ,,Iš ąžuolų mes semiamės stiprybės“ atidarymą. Šiame konkurse dalyvauja ne tik Tauragės r. mokyklų bendruomenės, bet ir Turkijos Mihriban Emin Günel Ortaokulu Merkez/NEVŞEHİR/TURKİYE mokyklos mokiniai bei Vokietijos Nell- Breuning profesinės kolegijos mokiniai ir jų mokytojas Christian Hansen. SMC direktorė N. Orentienė pasveikino visus susirinkusius, pristatė savaitės veiklas ir pakvietė aktyviai jose dalyvauti.
SMC karjeros specialistė ir vokiečių kalbos mokytoja R. Bandzinienė ir dailės mokytoja G. Ciganienė pristatė savo organizuotas parodas ,,Iš ąžuolų mes semiamės stiprybės“ ir ,,Rudens spalvų paletė“, pakvietė ramiai jas apžiūrėti ir patirti malonių akimirkų, padėkojo parodos dalyviams – piešinių ir fotografijų autoriams.
Paskutinis pirmadienio renginys – krikščioniškų giesmių vakaras. SMC ir ,,Šaltinio“ progimnazijos muzikos mokytojas Darius ir jo kolegė tikybos mokytoja Viktorija pakvietė kartu pagiedoti keletą giesmių, perskaityti parengtą Dievo ir žmogaus pokalbį bei išlankstyti iš balto popieriaus lapo kryžių. Ramus ir nuoširdus mokytojos Viktorijos balsas kvietė atverti savo širdis meilei, gerumui pasitinkant Advento laikotarpį.
Lietuvių kalbos mokytoja K. Nevelkienė