Balandžio 17 d. Tauragės SMC karjeros specialistė, vokiečių kalbos mokytoja R. Bandzinienė surengė tarptautinę karjeros specialistų konferenciją „Ugdymas karjerai: kaip mokyklos padeda mokiniams pasirinkti karjeros kelią“. Konferencijoje dalyvavo ne tik karjeros specialistai, bet ir švietimo centrų specialistai, mokyklų vadovai, įvairių mokomųjų dalykų mokytojai iš visos Lietuvos ugdymo įstaigų bei įvairių projektų partneriai iš Latvijos, Bulgarijos, Slovakijos, Turkijos, Vokietijos.
Konferencijos moderatorės – SMC direktoriaus pav. ugdymui R. Skrodenienė ir anglų k. mokytoja A. Sermontienė pasveikino renginio dalyvius lietuvių ir anglų kalbomis; konferencijos metu pranešėjų pasisakymai užsieniečiams buvo verčiami į anglų kalbą Zoom žinučių skiltyje.
Tauragės suaugusiųjų mokymo centro direktorė N. Orentienė pasveikino konferencijos dalyvius, pasidžiaugė gausiu dalyvaujančiųjų skaičiumi, pristatė visas konferencijoje dalyvaujančias ugdymo įstaigas ir palinkėjo sklandaus ir įkvepiančio darbo. Konferencijos dalyvius taip pat pasveikino ir Jovarų pagrindinės mokyklos 4b kl. mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojos V. Girdžiuvienės. Jie, grodami ukulelėmis, atliko dainą ,,Ukulelės istorija“.
Konferencijoje dalyvavo 25 pranešėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių. Savo patirtimi, įžvalgomis bei patarimais dalinosi Asmenybės ugdymo akademijos „DNR KODAS“ vadovė, Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras, Joniškio rajono švietimo centras, Tauragės švietimo centras, Jurbarko švietimo centras ir kitos ugdymo įstaigos. Savo sėkmės istorija pasidalijo LR Seimo narys Romualdas Vaitkus.
Pagrindinės pranešimų temos: ,,STEAM ugdymo svarba šiuolaikinėje visuomenėje“, ,,Kuriantys bendradarbiavimo ryšiai“, „Savęs pažinimas pasirenkant studijas. Karjeros bei mokymosi visą gyvenimą planavimas“, ,,UK pamokų integravimo galimybės gimnazijoje“ ,,Neformalusis ugdymas ir karjera“ ir kitos.
Konferencijos metu karjeros specialistai bei organizacijos dalinosi savo įžvalgomis ir pastebėjimais apie šių dienų ugdymą karjerai, sėmėsi patirties vieni iš kitų įgyvendinant iniciatyvas ir projektus, kuriančius teigiamą pokytį ugdymo karjerai srityje Lietuvoje bei užsienyje.
SMC bendruomenė dėkoja visiems konferencijos dalyviams už aktyvų dalyvavimą, dalijimąsi
savo patirtimi bei žinių sklaidą.
Dėkojame kompiuterių sistemų priežiūros specialistui G. Vaičaičiui už IT priemonių
paruošimą konferencijai.