Antrąją projekto dieną svečiai iš Vokietijos lankėsi kaimyniniame Jurbarko rajone ir dalyvavo edukacijoje ” Sūrio džiazas”, susipažino su vienos šeimos verslu – sūrių gamyba iš savo ūkyje laikomų karvių primelžiamo pieno. Minėtų ūkininkų rankose visas produkcijos gamybos kelias, nuo dirbamos žemės, ruošiamų pašarų iki sūrių ir kitų pieno produktų gamybos. Kadangi visi šeimos nariai yra muzikantai, tai ir sūriai pavadinti įvairių muzikos kūrinių vardais. Čia apsilankę svečiai iš Vokietijos turėjo galimybę ne tik išgirsti apie sūrių gamybą, bet ir paskanauti čia gaminamų sūrių. Toliau sekė kelionė į Šilinę.
Panemunių regioninio parko lankytojų centre veikia moderni bei unikali ekspozicija „Nemunas ir gyvenimas prie jo”, įkurta buvusioje Šilinės smuklėje. Čia svečiai susipažino ne tik su panemunės gamta ir gyvūnija, bet ir žmonių gyvenimu prie Nemuno. Itin įdomūs senieji panemunės gyventojų amatai – upinė laivyba, sielininkystė, valčių ir žvejybos įrankių gamyba. Lankytojai turėjo galimybę pasiklausyti gyvūnų bei paukščių balsų, pereiti per sielius, plaukti valtimi ir pasverti savo fizines galimybes pakeliant svorį.
Svečiai aplankė Skirsnemunės Šv. Jurgio katalikų bažnyčią. Tai vertingiausias Skirsnemunės architektūros paminklas, rašytiniuose šaltiniuose kaip koplyčia minima XVI a. Ji patyrė ilgą istorinę raidą, daug kartų degė, buvo atstatoma.
Toliau sekė kelionė panemune į Tauragę.

Karjeros specialistė Rimutė Bandzinienė