Lapkričio 22 d. SMC lietuvių kalbos mokytojos R. Katauskienė, K. Nevelkienė ir istorijos mokytoja A. Sermontienė pakvietė į atvirą integruotą lietuvių kalbos ir literatūros bei istorijos pamoką ,,Kuo šiandien įdomus S. Daukantas?“, skirtą 230-osioms gimimo metinėms paminėti.
Susipažinus su pamokos tikslais ir uždaviniais, pažiūrėjus filmuotą medžiagą bei skaidres, dalyviams teko parodyti ir savo žinias. Nusikėlę porą šimtmečių į praeitį bandė skaityti autoriaus parašytus tekstus, išsiaiškinti tuo laikotarpiu vartotus žodžius, atrasti iki šiol vartojamus S. Daukanto sukurtus naujadarus bei neprigijusių naujadarų reikšmes.

Garso terapija

Po integruotos pamokos laukė atpalaiduojantis užsiėmimas – ,,Emocinės sveikatos stiprinimas. Garso terapija, teorija ir praktinis patyrimas“. Tai vienas iš sveikatos projekto ,,Tvirta šeima – mūsų ateitis ir stiprybė-6“ užsiėmimų mokiniams.
Praktinį užsiėmimą vedė specialistė Irena Žumajevienė. Jos teigimu, garso terapija padeda siekti fizinės, psichologinės, dvasinės harmonijos ir sveikatos, atpalaiduoja kūną, ramina. Ant kilimėlių išsitiesę klausytojai mokėsi harmoningo kvėpavimo, visiško atsipalaidavimo. Gongas, dainuojantys dubenys, varpeliai, būgnelis, ir kiti garso terapijos instrumentai akimirksniu suteikė lengvumo pojūtį, tarsi įvedė į magišką erdvę…
K. Nevelkienė, lietuvių kalbos mokytoja